Natalia, doctor

Natalia, doctor

Pe 21 februarie 2022 am plecat în vacanță în Dubai împreună cu un grup mai mare de medici, colegii mei de la spital. În perioada aia munceam foarte mult și nu prea urmăream știrile, toată agitația de atunci îmi era oarecum străină. Iar când am ajuns în Dubai noi ne-am văzut de vacanță. Ne plimbam, făceam poze, ne relaxam, ce face omul într-un concediu. În clipa în care a început războiul eram complet șocată. Părea ireal! 

Cum să vină rușii peste noi? Doar mulți dintre noi avem rude în Rusia, avem prieteni acolo, cum să se întâmple așa ceva?! Ne-am petrecut restul zilelor din așa zisa „vacanță” stând cu ochii în telefon. Nu-și mai făcea nimeni poze, nu ne mai interesa nimic din jur. Atunci am luat decizia să plec spre România, așa a fost să fie. Mai ales că cei doi copii ai mei erau deja plecați din țară atunci când a început războiul. Asta e una dintre ultimele poze pe care le-am făcut în acele zile de dinainte de 24 februarie. E atât de ciudat să o revăd, parcă e din altă viață.”

Ultima zi de pace, întâia noapte de război este o instalație digitală participativă marca Muzeul Abandonului, un zid digital de imagini cu ultimele zile de pace din memoria telefoanelor mobile. Proiect finanțat de CARE prin SERA Romania, Care Franța și FONPC.

No Comments

Post A Comment