Bagajele abandonului

Ce iei cu tine când ai 10 minute să pleci?

Bagajele Abandonului este o campanie care vorbește despre cele mai dramatice momente dintr-o existență, cele în care forțe exterioare și imposibil de controlat te duc în situația de a abandona totul: prietenii, casa, locul în care trăiești sau lucrezi, comunitatea, micile tabieturi, existența așa cum o știi… și să pui în grabă, într-un bagaj, ceea ce pare că poți salva 💼.

Donează și tu o mărturie. Așteptăm de la voi istorii ale abandonurilor de dezrădăcinare totală care au marcat istoria propriilor voastre familii la muzeulabandonului@gmail.com. Donațiile de obiecte digitale și povești vor fi incluse în colecția permanentă a muzeului nostru digital.

In arhiva muzeului se află deja zeci de donații de povești ale abandonului, sute de mărturii și documente ce au fost integrate în demersuri curatoriale complexe, cum este prima expoziție imersivă din România intitulată Sighet Cămin Spital sau proiectul Mărturii 21, pe care le puteți oricând explora gratuit pe platforma muzeului.

Mărturiile primite vor intra în arhiva muzeului și vor fi împărtășite cu comunitatea consistentă de pe Facebook. Proiect finanțat de CARE, coordonat și implementat la nivel național de Fundația SERA România cu sprijinul CARE France și FONPC.