Loader

Cămin-Spital Măciuca: Cămin Spital pentru Copii cu deficiențe neuropsihice

Cămin-spital

DESPRE

Istoric

Clădirea a fost construită în anul 1971. În prezent, centrul este destinat recuperării/reabilitării persoanelor adulte cu dizabilități cu afecțiuni neuropsihice, care asigură, în funcție de nevoile individuale ale beneficiarilor următoarele tipuri de servicii: găzduire, asistență medicală, îngrijire, recuperare, reabilitare, reinserție socială, socializare și petrecere a timpului liber.

Centrul a funcționat în 5 clădiri care au fost construite etapizat între anii 1976-1978, fără a mai beneficia de reabilitări și modernizări. În anul 2019, președintele Consiliului Județean Vâlcea a semnat un acord contractual de proiectare pentru consolidarea și reabilitarea energetică a Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca, proiect dus la bun sfârșit dupa aproximativ un an și jumătate.

Highlights

În 2016, jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat un material ce investiga condițiile neprielnice în care beneficiarii trăiau și cum erau tratați de către personal. În urma apariției articolului, Centrul pentru Resurse Juridice a realizat o vizită inopinată în centru, derulând demersuri legale în instanță.