Loader

Cămin-Spital Nr. 8 Balotului

Cămin Spital, centru rezidențial, permanent

DESPRE

Istoric

Clădirea în care funcţionează centrul a fost construită cu funcţiunea de leagăn de copii, în conformitate cu un proiect tip pentru astfel de construcţii, în anul 1974. Ulterior, s-a schimbat destinaţia construcţiei, iar modificările necesare preluării noilor funcţiuni s-au făcut din mers.

Highlights

Primăria Sectorului 2 precizează că, la data de 15.05.2005, numărul persoanelor asistate depăşea cu mult numărul locurilor aprobate prin Autorizaţia Sanitară de Funcţionare pentru centru: 157 persoane faţă de 110 locuri.

În anul 2011, au fost demarate lucrări pentru renovarea și modernizarea centrului. După ce s-au efectuat jumătate din lucrări, pentru a putea fi continuate, o parte din beneficiari au fost mutați în clădirea fostului Centru de Plasament Luminiţa care îşi încetase activitatea, respectiv în Str. Gheorghe Şerban nr. 7, sector 2., București. Aceste lucrări au fost definitivate în anul 2012. 

43 de beneficiari din locaţia din Str. Gheorghe Şerban nr. 7 au fost transferaţi în locaţia din Str. Balotului nr. 42 pe lângă cei 47 deja existenţi.

 

Resurse consultate

Revista Almanah istoric, Ziarul Adevarul