Copii 3-18 ani.
Într-un articol din revista Femeia (1981) este menționat că în acel an în Casa de copii Găești erau 75 de preșcolari, 200 de școlari, 60 de elevi de liceu și 3 studenți. Conform articolului, fetele de 14-15 erau învăţate normele de comportare şi politeţe în societate, astfel acestea deveneau la rândul lor „amfitrioane” care organizau sărbători pentru cei mai mici.
Casa de copii Găești a funcționat o perioadă în anii ‘70 în ceea ce inițial era un conac de vânătoare construit în stil brâncovenesc. Conacul îi aparținea lui William Bolton, reprezentantul fabricii Malaxa, iar în timpul comunismului a fost confiscat și i s-au atribuit diverse roluri. Pentru o perioadă a găzduit Casa de Copii Găești și au fost amenajate în clădire câteva dormitoare și o spălătorie. Astăzi, fostul conac este cunoscut drept Clubul Copiilor Găești.
O altă locație a Casei de copii Găești, devenită apoi Centrul de plasament Găești, s-a regăsit pe strada Șerban Cioculescu nr. 40, dar în urma documentării pare că la adresa respectivă nu mai există nicio instituție. Ultima mențiune găsită a existenței Centrului de Plasament Găești pe str. Șerban Cioculescu nr. 40 este din 2001.
Este posibil ca instituția să fi fost mutată în cadrul Complexului de Servicii Sociale Găești, care are în componența sa trei centre pentru copii cu dizabilități: (1) Centrul de plasament pentru copii cu dizabilităţi, (2) Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copilul cu handicap sever şi (3) Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi.
În 2011 a fost semnat contractul de finanțare ce viza proiectul „Modernizare spații existente și extindere construcție parter Centrul Social Găești”, iar reabilitarea centrelor din cadrul proiectelor pare să fi fost finalizată în 2015.
În 2017 a fost inaugurat un nou centru în cadrul complexului. Cu sprijinul Fundației SERA, fosta cantină din cadrul complexului a fost transformată în Centrul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități Găești.
Conform unui articol din Femeia (1981), în anul publicării acestuia a fost donată Casei de Copii Găești îmbrăcăminte în valoare de 15,000 de lei confecționată de comisiile de femei (din municipiul Târgoviște și orașele Găești, Pucioasa, Moreni) prin cercurile de croitorie și artizanat.
Posibil ca instituția să fi fost înființată în 1969, potrivit unei imagini de pe site-ul instituției, realizată la aniversarea de 40 ani.
Pentru mai multe informații despre termenul „casă de copii”, consultă Dicționarul Abandonului.
DGASPC Dâmbovița 1, DGASPC Dâmbovița 2, Partener TV, Lege5, Cronica de Găești, Didactic.ro, Columna TV, Femeia (1981)