Copii școlari 6-18 ani.
În timpul documentării s-a găsit mărturia unei persoane care a fost instituționalizată în această instituție într-un articol online (Jurnalul.ro).
Marian Achim, născut în 1983 și abandonat la naștere, a fost unul dintre copiii instituționalizați la Casa de Copii Rucăr. Acesta a povestit situațiile traumatizante prin care treceau copiii din cadrul instituției. În Casa de Copii Rucăr devenise un obicei ca băieții mai mari să-i agreseze sexual pe cei mai mici după ce împlineau 10 ani și să îi pedepsească dacă se împotriveau abuzului. Una dintre pedepse era spălatul șosetelor; băieții mai mici erau puși de cei mari să le spele de zece ori șosetele, iar când ajungeau la a noua oara, cei mari urinau pe ele și erau forțați să o ia de la capăt. O altă pedeapsă era aruncatul băieților mici pe sobă. Băiatul pedepsit era legat cu sfoară de un scaun, pus să se urce pe sobă, iar apoi îi era tras scaunul și el cădea. Nu existau intervenții din partea angajaților în aceste situații abuzive dintre copii.
În 2020, a fost desemnat câștigător un proiect de îmbunătățire a infrastructurii serviciilor sociale din cadrul DGASPC Argeș, prin care s-ar închide centrul de plasament din Complexului de Servicii pentru Copilul în Dificultate Rucăr și s-ar construi în schimb două case de tip familial.