Loader

Leagănul de copii Brăila

Leagăn de copii

DESPRE

Highlights

Conform unui articol din revista Femeia (1988), la Leagănul de Copii din Brăila condițiile de viață ale copiilor sunt bune, ca urmare a unui control din aprilie, 1986:

Pe lângă numeroase aspecte pozitive, au fost scoase la iveală, fără menajamente, și unele deficiențe și lipsuri de fond: insuficiența personalului de instruire şi educare, dotarea minimă, alteori necorespunzătoare cu îmbrăcăminte şi lenjerie pentru copii, lipsa de igienizare a unor pavilioane care, datorită vechimii construcţiei, îngreunau menţinerea stării de curăţenie, investigarea paraclinică a unora dintre copiii asistaţi neefectuată şi neconsemnată la zi etc.”

În urma controlului, directorul Leagănului a fost înlocuit de Dr. Dorina Iliescu și au fost angajați 9 educatori, un psiholog și doi logopezi, venind în sprijinul asistentelor de pediatrie și a surorilor medical și având cunoștințe în dezvoltarea psiho-motorie și instructiv-educativă. 

Au fost achiziționate noi covoare pluşate şi mochete, prin suplimentarea cu noi sorturi de îmbrăcăminte şi lenjerie fină, cu radio-casetofoane, televizoare, cu felurite jucării şi materiale didactice specifice vîrstei mic”.

În plus, au fost făcute reparațiile necesare în pavilioanele Leagănului și au fost îmbunătățite condițiile sanitare din instituție: „Au fost reparate apoi unele pavilioane şi s-au vopsit în ulei, fapt ce a permis creşterea gradului de igienizare, menţinerea unei curăţenii adecvate. Mai mult, pe lângă pavilionul 3 s-au amenajat, o spălătorie şi o uscătorie modernă.”

Context

Pentru mai multe informații despre termenul „leagăn” consultă Dicționarul Abandonului. 

Resurse consultate

Revista Femeia, 18 Noiembrie 1988