Copii 0-3 ani
Până în 1998, Leagănul de copii „Năvodari” avea în grijă 60 de copii cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani, respectiv 0-10 ani, cuprinzând și un modul pentru copiii care prezentau diagnosticul de „hidrocefalie”. Devenit Centrul de Plasament „Prichindel” în 2001, acesta era destinat protejării unui număr de 40 de copii cu retard psihic moderat și sever.
Până în anul 1998 acesta a funcționat ca o secție exterioară a Spitalului Județean Constanța, sub denumirea de „Leagănul pentru copii Năvodari”. În anul 1998 Leagănul pentru copii a fost desființat, copiii fiind transferați în celelalte instituții de ocrotire din județul Constanța.
În cursul anului 2004, majoritatea asistaților din centru au împlinit vârsta majoratului, motiv pentru care s-a impus reorganizarea acestuia în Centru de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulți. La solicitarea DGASPC Constanța s-a acordat avizul pentru reorganizarea Centrului de Plasament „Prichindel” în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulți Năvodari.
„Cu aproape un an în urmă, un mănunchi de femei generoase şi harnice, cu o deosebită putere de dăruire, izvorâtă din dragoste maternă, se constituiau în ceea ce avea să fie comitetul de sprijin de pe lîngă Leagănul de copii şi Casa de copii şcolari din Năvodari. Cu mîinile lor au lucrat: mileuri, învelitoare, feţe de mese pentru sălile de joacă, pentru sălile de consultaţii medicale, brodînd pe fiecare din ele fragmente din basme şi povestiri. Au plantat trandafiri şi flori în curtea leagănului. În zilele de clacă, împreună cu alte 80 de femei din activul obştesc al municipiului, repară lenjeria de pat şi de corp a micuţilor. Alte numeroase femei au lucrat peste o mie de cearşafuri şi obiecte de îmbrăcăminte. Teatrul de păpuşi s-a îmbogăţit cu noi personaje, prin păpuşile confecţionate de femei.”- extras din Revista Femeia (1 august, 1972)
Comunitate Copii.ro, Consiliul Județean Constanța.
Revista Femeia: 01.08.1972, Nr. 8.