Copii 0-3 ani
Într-o ediție a ziarului Scînteia Tineretului (20 mai 1987) este descris cum mulți dintre copiii ajunși la leagăn fuseseră abandonați în pădure. În acel an, leagănul avea în jur de 100 de copii, iar aproximativ 10 dintre ei fuseseră adoptați de-a lungul unui an.
În revista Femeia din 1975, apare povestea unui copil ajuns în Leagănul de Copii Pucioasa; mama sa ajunsese să sufere de ambliopie forte în urma nașterii și dat fiind faptul că mai avea în grijă un copil, comisia pentru minori a hotărât ca băiatul să fie internat la leagăn pentru 2-3 ani. Într-un final, femeia a reușit să-și recapete fiul în urma unei întâlniri cu comisia în care a dovedit că îl poate îngriji prin a-și da exemplu celălalt băiat mai mare.
Conform unui articol apărut în revista Femeia, în 1981 a fost donată Leagănului de Copii Pucioasa îmbrăcăminte în valoare de 15,000 de lei confecționată de comisiile de femei (din municipiul Târgoviște și orașele Găești, Pucioasa, Moreni) prin cercurile de croitorie și artizanat.
În 2021 Bogdan Simion, președinte al Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) spunea despre închiderea Leagănului de Copii de la Pucioasa în urma programului de reformă al sistemului de protecție a copilului din martie 1997 astfel: „Erau 78 de copii și vreo 70 oameni din personal. Consiliul Județean le-a făcut o ofertă celor care lucrau acolo să devină asistenți maternali, să urmeze cursurile, să fie acreditați și apoi să preia copii de la leagăn. Doar trei sau patru au optat pentru așa ceva. Restul au spus că nu s-a mai văzut așa ceva, cum să închizi un leagăn?”. (Jurnalul Decretului)
Jurnalul Decretului, Scînteia Tineretului (20 mai 1987), Femeia (1975), Femeia (1981)