Loader

Donează 3,5% din impozitul pe venit

De doi ani construim Muzeul Abandonului, un proiect de comunicare a unei probleme sociale, folosind mediul muzeal pentru recunoașterea și documentarea nedreptăților istorice și a traumelor experimentate de copiii abandonați din România.

Prin conservarea și prezentarea poveștilor lor, muzeul contribuie la restaurarea adevărului istoric, asigurându-se că narațiunile acestor copii sunt recunoscute public și metabolizate de societate. Ne concentrăm pe vindecarea socială prin creșterea conștientizării cu privire la consecințele abandonului copiilor.

Suntem aproape 30 de oameni în echipa care a lucrat pe parcursul acestui an. Unii au contribuit cu câteva ore pe săptămână… alții cu zeci. Din acestea, 10% au fost remunerate prin finanțările obținute, restul a fost muncă voluntară. La orele de muncă ale echipei se adaugă orele celor care au răsucit până la epuizare cuvintele în jurul durerii lor, pentru a-și scrie și dona mărturiile. Muzeul Abandonului este un muzeu care aparține comunității care s-a construit în jurul lui chiar înainte ca el să existe. Este muzeul nostru, al tuturor celor care au citit sau donat poveștile abandonului, celor care au arhivat mii de documente ce vor alcătui arhiva publică, au filmat, fotografiat, editat. El există prin contribuția fiecăruia dintre noi.

Am reușit împreună să construim un spațiu de expunere și vindecare a traumei abandonului. Tot cu sprijinul vostru putem continua această misiune. Puteți susține Muzeul Abandonului redirecționând cei 3,5% din impozitul pe venit, către Asociația Q-Arts, ONG-ul care l-a fondat.