Loader

Echipa

Oana Drăgulinescu

fondator

Cu o activitate vastă în coordonarea de campanii de comunicare dedicate organizațiilor non-guvernamentale, Oana Drăgulinescu are peste două decenii de experiență în zona jurnalismului cultural, dar și a creării și comunicării de evenimente culturale și sociale. Este co-fondator al unui grup de agenții de comunicare dedicate exclusiv proiectelor sociale și culturale – Connect Media, Quartz Records și Neverland Communication și Președintele Asociației Q-Arts. În prezent coordonează comunicarea Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” și a Programului Național Cantus Mundi.  Parcursul său academic cuprinde licența în Muzicologie la Universitatea Națională de Muzică din București, studii masterale în Comunicare și Relații Publice și Studii Culturale Britanice. Oana coordonează strategia de dezvoltare a Muzeului Abandonului precum și producția video asociată acestuia.

Ioana Călinescu

cofondator

Ioana Călinescu are o licență în etnologie (a absolvit Facultatea de Litere, secția Etnologie și Folclor, a Universității București) și este în prezent specialist în PR și comunicare la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), precum și cofondator, jurnalist și specialist în comunicare al Centrului de Fotografie Documentară. A documentat pe termen lung sistemului de protecție a copilului în țările din bazinul Mării Negre și a scris despre ce se întâmplă în mod real, nu pe hârtie, despre impactul în viețile copiilor, despre modelele cu adevărat funcționale în statele vecine, cu sistemele lor imperfecte, corupte și subfinanțate, cu un nivel similar de dezvoltare economică, cu legislație deficitară și metodologie de implementare adesea inexistentă – „Oamenii din prima linie”. De asemenea, a publicat un articol despre reforma sistemului de protecție a copilului în Georgia, pe care l-a scris în urma unei vizite făcute cu suportul unei burse jurnalistice finațate de MAE în parteneriat cu Națiunile Unite pentru Dezvoltare.

Simina Bădică

consultant curatorial, cofondator

Simina Bădică este curator la Casa Istoriei Europene, Bruxelles din 2018. Cea mai recentă expoziție curatoriată, „Fake for Real. A History of Forger” and Falsification” a fost vernisată în octombrie 2020. Între 2006 si 2017 a fost cercetător și curator la Muzeul Național al Țăranului Român, unde a coordonat Arhiva de Imagine si revista Martor. Este doctor în istorie al Universităţii Central-Europene (Budapesta) cu o teză despre muzealizarea comunismului în România. Predă muzeologie la Masterul de Studii Vizuale și Societate din cadrul SNSPA, Facultatea de Științe Politice. A participat în mai multe proiecte internaționale de cercetare pe tema istoriei recente, a muzeelor și colecțiilor controversate și a publicat mai multe articole și capitole de volum pe aceste teme. Organizează expoziții și proiecte de explorare muzeală pe teme circumscrise istoriei recente, istoriei traumatice, antropologiei și experienței comuniste și post-comuniste.

Simona Tache

psiholog consultant

Simona Tache este psiholog și psihoterapeut cognitiv-comportamental, dar are în spate o lungă carieră jurnalistică. Printre publicațiile la care a lucrat se numără Academia Cațavencu, Cațavencii și Cotidianul. Are un blog, simonatache.ro și a scris, împreună cu Mihai Radu, două cărți de umor care s-au vândut în cateva zeci de mii de exemplare: Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut și Bărbații vin de pe Marte, femeile de la coafor. Simona Tache va fi moderatorul conferinței finale Muzeul Abandonului – Mărturii 21.

Ciprian Făcăeru

scenograf de spații virtual imersive

Este un designer de experiențe media interactive, arhitect / scenograf de spații virtual imersive, artist new media și futurist. Cu o experiență de peste 6 ani în noile media interactiv imersive din spectrul realității mixte (MR – AR, XR, VR), activitățile sale de consultanță, cercetare tehnologică și artistică, artă, design, producție și dezvoltare converg către viitorul captivant al soluțiilor tehnologice inovativ creative. Misiunea sa este de a explora, crea și descoperi noi forme de comunicare, experiențe și expresii artistice cu ajutorul soluțiilor tehnologice creative, un parcurs ce generează inovație tehnologică în domeniile artei, designului și comunicării precum și noi perspective creative în domeniile emergente ale tehnologiei.

Iris Șerban

arhivist digital, muzeograf

A început lucrul la Arhiva Etnologică în calitate de tânăr cercetător și asistent curator. În prezent, coordonează o echipă formată din cercetători și artiști responsabili de prezervarea, conservarea, documentarea și curatorierea fondurilor de arhivă datând de la sfârșitul sec. al XIX-lea și până în prezent. Parte dintre proiectele la care a lucrat sunt: DicționAR (expoziție în lucru, 2021), La Fotograf (expoziție itinerantă, 2018-prezent), Sâmbăta Neagră a Arhivelor și Patrimoniului (2019), Rețelele privirii (platformă online, 2018-prezent), Forumul Tradițiilor Creative (2017), Imaginea-Martor: ateliere de arhivare performativă (2016).

Zoli Tóth

scenografie sonoră

Zoli Tóth este muzician, artist interpret, compozitor, activist ecologist, realizator de programe radio si profesor de percuție. A fondat trupa SISTEM (2000) și, împreună, au câștigat primul premiu pentru România la Eurovision alături de Luminița Anghel cu piesa ”Let me try” în anul 2005. Ca activist ecologist, a susținut numeroase organizații non-guvernamentale și proiecte de mediu: Greenpeace România, WWF România, Let’s Do It, Romania!, Asociația MaiMultVerde, Asociația Recolamp, etc. În prezent concerteazî în țară și străinătate cu noul său proiect solo, Home Alone. În anul 2021, Zoli Toth lansează primul său album solo, Better Together.

Radu Manelici

designer

Radu Manelici este unul dintre designerii români care acoperă arii multiple de lucru cu interes declarat pentru procesele din spatele limbajului vizual. A absolvit în 2008 Universitatea Natională de Arte Bucureşti, Departamentul Design, unde şi predă din anul 2009. Activitatea sa de până acum s-a desfăşurat pe mai multe ramuri ale designului (design de produs, editorial şi de tip de literă). Radu a creat identitatea vizuală a Muzeului Abandonului.

Andra Aron

editare video

A absolvit Facultatea de Regie-Film în cadrul Universității Hyperion și Facultatea de Drept. A terminat specializare în fotografie la îndrumarea profesorului Francisc Mraz în cadrul cursului Fotopoetica. A colaborat cu instituții și proiecte precum: Clubul Țăranului, Arcub, Noaptea Muzeelor, Let’s do it Romania, People of Romania, Hope and Homes for Children, Scena9, MNAR, Festivalul George Enescu, Cantus Mundi România și Corul Madrigal. Este unul dintre colaboratorii constanți ai echipei Muzeului Abandonului, în diverse proiecte sociale, având o sensibilitate aparte pentru asemenea subiecte. În echipă îndeplinește rolul de editor video și fotograf.

Anca Niță

Coordonator digitizare Arhivă

A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din București cu o lucrare de licență în care a analizat dintr-o perspectivă antropologică experiențele menstruale ale femeilor în comunism. Timp de șase ani s-a ocupat ca voluntară de integrarea socială și susținerea emoțională și materială a copiiilor abandonați în centre de plasament din România. Interesul și pasiunea de a lucra cu arhivele a apărut după doi ani petrecuți la Arhiva de Imagine MȚR, unde a învățat ce înseamnă procesul de digitalizare și implementare a unei arhive într-un spațiu virtual prietenos și explorativ (Rețelele Privirii). În timpul liber este gazdă și creatoare de conținut la Reconectat, un podcast ce explorează și promovează incluziunea și diversitatea corporală.

Suzana Zeca

restaurator mărturii

Suzana Zeca a fost implicată în proiecte ca freelancer în comunicare pentru sectorul cultural și a colaborat cu Muzeul de Artă Recentă dar și cu radiouri independente, teatre, festivaluri de film si designeri de produs. A studiat Filosofie la Universitatea București, iar atracția ei pentru etică și frumos a culminat cu actualul proiect de coordonare a comunicării interne pentru Muzeul Abandonului, unde contribuie cu empatie și curiozitate la un proces care e esențial și pentru ea, personal. Suzana este mama Ilincăi și a lui Zaharia, de la care învață fără oprire.

Andrei Lupu

foto și video

A absolvit Facultatea de Imagine film în cadrul Universității Hyperion din București. Lucrează de 13 ani în acest domeniu, semnând imaginea și producția pentru scurt, medii și lung-metraje precum Crima si pedeapsa (regia John Gostin), Smokers (regia Louis Mandylor), Adrenaline (regia Max Cerchi), The Conspiracy (regia Francois Mequer). Din anul 2019 și-a extins experiența asupra producției de film, colaborând cu companii internaționale din domeniul filmului si advertising-ului. Este pasionat de fotografie pe teme sociale, de aproape 10 ani fiind un fervent creator de povești în imagini, dedicate celor mai vulnerabile categorii sociale din România. Colaborează tot din această perioadă cu parte din echipa Muzeului Abandonului, realizând imagini ce au fost utilizate în campanii sociale la nivel național și expuse în expoziții tematice. Prima întâlnire cu estetica dureroasă a Căminului Spital Sighet a realizat-o acum 7 ani și se bucură să poată contribui prin acest proiect la imortalizarea prin imagine a istoriei și esteticii acestui spațiu.

Ioana Drăgan

coordonator social media

Este specialist în PR și comunicare. A absolvit studii universitare de licență în Comunicare și Relații Publice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București, iar în prezent urmează studii universitare de masterat în Marketing, Publicitate și Relații Publice, la Universitatea Sheffield din Marea Britanie. Pasiunea sa pentru comunicare transcende relațiile publice, fiind motivată de dorința de a fi parte din proiecte ce aduc un plus de valoare societății. Ioana a fost implicată în proiecte sociale și culturale precum „Noaptea Muzeelor”, campanii Hope and Homes for Children Romania, podcast-ul Talk for You(th), aplicația Myra și campanii pe tema violenței de gen, derulate în colaborare cu SECS (Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală), iar din 2021, e parte din echipa Muzeul Abandonului.

Iulia Țurcanu

coordonator website

Iulia Țurcanu e specialistă în comunicare, cu experiență de peste 10 ani în relații publice, management de eveniment și graphic design. A studiat Comunicare Audio-Vizuală la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” și timp de 5 ani a coordonat comunicarea Centrului Ceh, unul din cele mai cunoscute și active institute culturale din București. Este producătoarea podcastului Cel mai frumos joc, un podcast despre viața socială din jurul fotbalului. În prezent lucrează la proiecte culturale și sociale în colaborare cu ONG-uri precum Hope and Homes for Children Romania, Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală și Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului.

Bogdan Firețeanu

consultant digital

Cu 20 de ani de experiență în lumea digitală, Bogdan are o înțelegere vastă asupra acestui spațiu, ce provine din diferitele roluri pe care le-a avut, de la Art Director la IT Manager, Consultant Web sau Director de Operațiuni și Business Development. În plus, rolurile de Development Lead si Integration Chief pentru agenții digitale de renume la nivel global i-au oferit posibilitatea de furniza servicii pentru clienți Fortune 500. În prezent se concentrează pe rolul pe care îl joacă inteligența emoțională într-o organizație, în special în ceea ce privește crearea și dezvoltarea unei conduceri eficiente și a unor echipe performante, atât on-site cât și remote.

Sabin Șerban

XR lead developer

Sabin este co-fondator, designer și dezvoltator de aplicații XR în cadrul Augmented Space Agency. Pasiunea lui pentru sistemele tehnologice duce la o abordare pragmatică de proiectare și dezvoltare care oferă infrastructuri software stabile și durabile pentru proiecte AR, VR și MR.

Dan Făcăeru

XR developer and interaction designer

Dan este dezvoltator XR și designer de interacțiuni în cadrul Augmented Space Agency. Antecedentele sale de design de produse și interesele în ergonomie completează activitatea sa actuală concentrată pe tărâmul în expansiune al interacțiunilor om-calculator.

Marius Hodea

3D scanning specialist

Marius este un designer specializat în realitatea virtuală și producție digitală. Cu o vastă experiență în metode de creație VR, video 360 și tehnologiile de scanare 3D, activitatea sa se concentreaz[ asupra noilor posibilități oferite de virtualizarea digitală și vizualizarea realității virtuale aplicate în arheologie, design și arte.

Cosmin Bloju

scanning specialist

Arhitect și specialist în metode de scanare 3D aplicate în arhitectură și conservare a patrimoniului, Cosmin utilizează o vastă paletă de tehnologii de scanare 3D și metode de procesare și editare a datelor scanate de ultimă generație.