
Oana Drăgulinescu
fondator
Cu o activitate vastă în coordonarea de campanii de comunicare dedicate organizațiilor non-guvernamentale, Oana Drăgulinescu are peste două decenii de experiență în zona jurnalismului cultural, dar și a creării și comunicării de evenimente culturale și sociale. Este co-fondator al unui grup de agenții de comunicare dedicate exclusiv proiectelor sociale și culturale – Connect Media, Quartz Records și Neverland Communication și Președintele Asociației Q-Arts. În prezent coordonează comunicarea Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” și a Programului Național Cantus Mundi. Parcursul său academic cuprinde licența în Muzicologie la Universitatea Națională de Muzică din București, studii masterale în Comunicare și Relații Publice și Studii Culturale Britanice. Oana coordonează strategia de dezvoltare a Muzeului Abandonului precum și producția video asociată acestuia.

Ioana Călinescu
cofondator
Ioana Călinescu are o licență în etnologie (a absolvit Facultatea de Litere, secția Etnologie și Folclor, a Universității București) și este în prezent specialist în PR și comunicare la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), precum și cofondator, jurnalist și specialist în comunicare al Centrului de Fotografie Documentară. A documentat pe termen lung sistemului de protecție a copilului în țările din bazinul Mării Negre și a scris despre ce se întâmplă în mod real, nu pe hârtie, despre impactul în viețile copiilor, despre modelele cu adevărat funcționale în statele vecine, cu sistemele lor imperfecte, corupte și subfinanțate, cu un nivel similar de dezvoltare economică, cu legislație deficitară și metodologie de implementare adesea inexistentă – „Oamenii din prima linie”. De asemenea, a publicat un articol despre reforma sistemului de protecție a copilului în Georgia, pe care l-a scris în urma unei vizite făcute cu suportul unei burse jurnalistice finațate de MAE în parteneriat cu Națiunile Unite pentru Dezvoltare.

Simina Bădică
consultant curatorial, cofondator
Simina Bădică este curator la Casa Istoriei Europene, Bruxelles din 2018. Cea mai recentă expoziție curatoriată, „Fake for Real. A History of Forger” and Falsification” a fost vernisată în octombrie 2020. Între 2006 si 2017 a fost cercetător și curator la Muzeul Național al Țăranului Român, unde a coordonat Arhiva de Imagine si revista Martor. Este doctor în istorie al Universităţii Central-Europene (Budapesta) cu o teză despre muzealizarea comunismului în România. Predă muzeologie la Masterul de Studii Vizuale și Societate din cadrul SNSPA, Facultatea de Științe Politice. A participat în mai multe proiecte internaționale de cercetare pe tema istoriei recente, a muzeelor și colecțiilor controversate și a publicat mai multe articole și capitole de volum pe aceste teme. Organizează expoziții și proiecte de explorare muzeală pe teme circumscrise istoriei recente, istoriei traumatice, antropologiei și experienței comuniste și post-comuniste.