Loader

Secția 2A „NUFĂRUL”

DETALII TEHNICE

Descriere

Clădirea fostului Cămin-Spital Sighetu Marmației, transformată după 1990 în centru de plasament, a fost imaginată special pentru a găzdui un cămin-spital pentru minori. La fiecare etaj se aflau câte două secții, de o parte și de alta a holului principal. La rândul ei, fiecare secție era alcătuită din mai multe saloane de dormit, poziționate în stil panopticon în jurul unui hol central. Cu timpul și odată cu scăderea numărului de beneficiari din centru, o parte dintre saloane au fost transformate în spații de activități. Se observă cearșafurile marcate cu numele secției, dulapurile cu haine etichetate cu numele fiecărui copil și jucăriile care, cu rare excepții, stăteau întotdeauna la înălțime, bătute în cuie, inaccesibile copiilor. 

Lotul de fotografii este completat de o serie de imagini cu copii din secția 2A (numită și „NUFĂRUL”) împreună în curtea instituției, așezați pe pături, în iarbă. 

Fotografiile sunt realizate în ultimul an de funcționare a instituției, înainte de închiderea definitivă, și oferă informații despre condițiile de viață, decoruri și tipurile de activități desfășurate aici. 

Din considerente legale și de protecție a identității persoanelor, o parte din imaginile din acest lot nu au putut fi făcute publice.

Inscripții

-

Autor

Necunoscut

Localizare

Sighetu Marmației, județul Maramureș